Villa Vinea

Zona viticolă: Târnave, Târnăveni, plaiul Mica

Suprafața cultivată: 32 ha

Soiurile cultivate: Fetească Regală, Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Gewurztraminer, Riesling de Rhin, Kerner, Fetească Neagră, Pinot Noir, Merlot și Zweigelt.

Vinurile VILLA VINEA sunt rezultatul unui microclimat unic, seva unui pământ extraordinar, amplasat pe valea râului Târnava Mică, una dintre cele mai vechi regiuni viticole ale Transilvaniei. Combinația de soiuri plantate pe pantele cu expoziție predominant sudică este unică. Vânturile vestice și nord-vestice favorizează reglarea ritmului viței-de-vie, evaporând apa în exces provenită din roua dimineții, ceață sau precipitații, ajutând, astfel, ca strugurii să rețină zaharuri, aciditate tipică și arome specifice acestui terroir.

Povestea a început în jurul anului 2001, cand Heiner Oberrauch a descoperit aici, în inima Transilvaniei, acest loc plin de promisiuni. Dorința lui a fost de a crea vinuri unice, cu mult caracter, de neuitat pentru toți cei ce urmau să le deguste. Oenologul cramei este italianul Celestino Lucin, deținătorul titlului Winemaker of the Year 2009, acordat de publicația italiană de vinuri Gamberto Rosso, asistat de către șeful de cramă Mihaly Denes. Combinația între tradiția vinului transilvănean și tehnologia modernă și inovatoare, în acest caz, conduce la un rezultat care poate fi regăsit în titlurile și medaliile acordate vinurilor VILLA VINEA încă din primul an de prodicție, 2011, vinuri deosebite prin complexitatea aromatică, echilibru, tanini catifelați și un post-gust lung.

Păstrarea autenticității locului a fost unul dintre criteriile de bază în construcția cramei. Turnul, caracteristic zonei Transilvaniei medievale, veghează asupra frumoaselor dealuri plantate cu diferite soiuri de struguri din întreaga Europă, a satelor cuibarite în vale și a râului șerpuind la baza podgoriei. Este un loc cu o atmosferă deosebită, la fel de impresionant ca vinurile create aici. Și cu ajutorul oamenilor de pe valea Târnavei Mici s-a creat un loc aparte din care rezultă “picături foarte speciale” – vinurile VILLA VINEA.

Lista de vinuri la ROVINHUD 2017:

Fetească Regală Premium 2016
Kerner Selection 2016
Sauvignon Blanc Selection 2016
Gewurztraminer Selection 2016
Pinot Noir Premium 2016
Fetească Neagră Premium 2016
Contessa Selection 2014

Contacte:
Podar Iosif Cristian, Director General
Mob: 0741091197
Email: Cristian.podar@villavinea.com
wine@villavinea.ro