ROVINHUD WINE SHOW 2022

invitați 2022

Arthur Camut, Export Manager Champagne Palmer & C0

Născut în regiunea Champagne, a crescut într-o familie care făcea și vindea șampanii. A terminat la Burgundy School of Business având și un masterat în International Wine and Spirit Business. A terminat și WSET nivelul 3. Din 2014 a fost consultant în Shanghai pentru un importator chinez, iar din 2016 a devenit Brand Ambassador pentru Palmer & Co în Marea Britanie, urmând ca din 2018 să preia rolul de Export Manager pentru Europa și Asia.

masterclass: Champagne Palmer and the work of time

Vineri, 6 mai, 17,00 – 18,30

Imre Szakács-Orha, DipWSET

CEO Wine In Business și cofondator East Cellars.

masterclass: On the lees, under flor

Vineri, 6 mai, 19,30 – 21,00

masterclass: Sweet tooth

Sâmbătă, 7 mai, 15,00 – 16,30

Előd Ádám, MW student

Előd are o experiență de peste 20 de ani în industria vinului începând să aprecieze și să înțeleagă vinul după ce s-a mutat la New York. Aici, pe parcursul a 16 ani, a lucrat în diferite poziții în lumea vinului. Între timp a dobândit diplomele de Certified Sommelier, Certified Specialist of Wine si Certified Wine Educator. În același timp a jurizat și a organizat masterclass-uri și degustări la diferite festivaluri de vin din SUA. În 2016 se întoarce în România unde înființează propria firmă de import vinuri, consultanță și înființează clubul de vinuri eWineClub. A continuat jurizarea la diferite concursuri cum ar fi Decanter World Wine Awards, Balkan International Wine Competition și altele… Când nu lucrează studiază la Insititute of Masters of Wine și speră să intră în curând în cercul exclusiv celor care poseda titlul de Master of Wine.

masterclass: The Magnum effect

Sâmbătă, 7 mai, 10,00 – 11,30

Richard Bampfield Master of Wine

Richard a absolvit în franceză la Cambridge în 1981 și a decis imediat că locul unde ar putea folosi limba cel mai bine este comerțul cu vinuri. A condus timp de 7 ani magazine de vinuri cu amănuntul din nord-vestul Angliei pentru JW Lees Brewers, apoi și-a petrecut un an murdărându-și mâinile în podgoriile din întreaga lume, lucrând și în cramele din California și Australia. După ce a promovat examenul de Master of Wine în 1990, s-a alăturat producătorului australian, Brown Brothers, și a gestionat operațiunile europene ale acestora până în 1999. I-a părăsit pentru a-și înființa propria companie, specializată în relații publice și oferind consultanță în vinuri, prezentări, tururi și cursuri.
Principalii clienți includ acum Lidl, Albert Bichot (Burgundy), 67 Pall Mall, Santa Rita (Chile) și Château Brown (Bordeaux). De asemenea, este partener în Preferabli, softul lider de personalizare pentru industria vinului și băuturilor spirtoase. Un interes tot mai mare pentru durabilitate l-a determinat să devină membru fondator al unei noi inițiative internaționale numită Sustainable Wine Roundtable (swroundtable.org)
Conduce în mod regulat grupuri de studenți și presă în vizite în Bordeaux și Burgundia și s-a implicat activ în promovarea vinurilor englezești. Acum probabil este cel mai bine cunoscut pentru notele de degustare și evaluarea vinurilor pentru Lidl și pentru emisiunile pe canalul TV al 67 Pall Mall, www.67pallmall.tv.
Richard a fost președinte al Association of Wine Educators și European Champagne Ambassador în 2009.

masterclass: What is Quality?

Sâmbătă, 7 mai, 12,30 – 14,00

Nora Iriarte

Născută în Spania, universitate terminată în Bordeaux, practică la Petrus, cu experiență de oenolog în Rioja și Navarra îndrăgostită de Fetească neagră din 2009.

Hartley Smithers

Născut pentru a fi flying winemaker având prima recoltă în România acum 17 ani. ”A fost greu la început” dar acum adoră să aplice and de an metode moderne de vinificare la foarte multe soiuri tradiționale și unice ale țării.

Narcis Georgiu

Născut în vie, Certified Sommelier și expert în vin la Culinary Institute of America din California, a lucrat 7 ani în Franța în restaurante cu stele Michelin iar acum s-a întors la origini în Recaș reprezentând a 2-a generație.

masterclass: Climate change through Cuvee Überland

Sâmbătă, 7 mai, 17,30 – 19,00

László Bálint, DipWSET

Absolvent al WSET Diploma, este WSET Certified Educator la Borkollégium. Este președintele consursului internațional Winelovers100, consultant în oenologie, expert al publicației Borigó și scriitor de vin.

BARTA KÁROLY

Barta Károly a intrat în domeniul vinului în 2003 când a cumpărat 10ha pe plaiul Öreg Király (Regele Bătrân) din Tokaj și a înființat Crama Barta. Acest plai este printre cele mai apreciate și renumite din regiunea Tokaj cu o istorie bogată.

masterclass: The many faces of Furmint, from Sparkling to Aszú

Duminică: 8 mai, 10,00-11,30

Ed Adams MW

Ed a intrat în comerțul cu vin în 1983, după ce a practicat jurnalismul radio în orașul său natal, Bristol, Anglia. Înainte de a se muta în Londra a lucrat pentru o veche firmă de vinuri din Bristol, Howells. La London Wine Brokers abilitățile învățate au inclus și cum să descarci un container de vin în mai puțin de 2 ore și cum să vândă vin atât cliențișor dificili, cât și celor de treabă.
Prima mare revelație a lui Ed a fost să lucreze pentru Vinos de España din Londra. După ce a trăit deja o perioadă în Madrid la începutul anilor 1980 acest lucru i-a reaprins pasiunea pentru vinul spaniol. Apoi au urmat 7 ani în achiziții pentru Co-op din Manchester. Aceasta a fost o muncă fantastică care a implicat călătorii și învățare despre vin; Englezul Ed a promovat examenul de Master of Wine în 1991, anul care are ca premieră întâlnirea cu sud-africanul Bruce Jack la o degustare de vinuri la Londra.
Ed a devenit director al Western Wines în 1998. În 2005 s-a întâlnit din nou cu Bruce după o degustare splendidă la crama Bruce’s Flagstone din Africa de Sud și au pus la cale planul Báscula de a face vin în Spania.
Ed a părăsit Western Wines la începutul anului 2006 și se bucură enorm de viață lucrând la proiectul Báscula. El crede că tot ce e mai bun urmează să vină...

masterclass: A brief wine tour of Spain

Duminică: 8 mai, 12,30-14,00

DAN BALABAN

Dan Balaban și-a început cariera în domeniul vinului înființând o companie de distribuție imediat după revoluție.
În 1997 începe producția de vin cu struguri cumpărați urmând să crească crama Davino la 100 (87 ha dupa 1999) ha și un standard de calitate foarte ridicat.
Crede în potențialul României, al zonei Dealu Mare și al soiurilor autohtone atât în formă individuală cât și cupajate cu soiuri internaționale.

masterclass: Davino: David & Goliat

Duminică: 8 mai, 15,00-16,30

Expozanți 2022

PROGRAM 2022

Vineri, 6 mai 2022

  • 16:00 - 21:00
  • Sala Discovery
  • Expoziție cu degustare
  • 70 lei cu pahar Schott&Zwiesel
  • 200 lei cu pahar Zalto

Deschis publicului larg


  • 17:00 – 18:30
  • Sala Atena
  • MASTERCLASS
  • 150 lei

Arthur Camut – Champagne Palmer and the work of time.

Palmer & Co – Brut Reserve
Palmer & Co – Blanc de Blancs
Palmer & Co – Blanc de Noirs
Palmer & Co – Rosé Solera


  • 19:30 – 21:00
  • Sala Atena
  • MASTERCLASS
  • 150 lei

Imre Szakács-Orha, DipWSET – On the lees, under flor

Nachbil - Chardonnay Barrique 2020
Gîrboiu - Chardonnay Barrique 2020
Cramele Recaș - La Stejari Chardonnay 2018
Catena Alta - Chardonnay Mendoza, Argentina 2020
Domaine Fief aux Dames - Muscadet Monnieres Sur Lie St. Fiacre, France 2014
Madame Veuve Point - Saint Aubin 1er Cru en Remilly Burgundy, France 2017
Domaine du Galet - Chateneuf -du- Pape Blanc, France 2019
Champagne Bruno Michel - Assembleé
Domaine Rolet - Tradition Blanc Arbois, France 2017 Magnum
Breitenbach – Dry Szamorodni Tokaj, Hungary 2011
Valdespino – Inocente Single Vineyard Sherry Fino, Jerez, Spain NV


Sâmbătă, 7 mai 2022

  • 11:00 - 21:00
  • Sala Discovery
  • Expoziție cu degustare
  • 100 lei cu pahar Schott&Zwiesel
  • 200 lei cu pahar Zalto

Deschis publicului larg


  • 10:00 – 11:30
  • Sala Atena
  • MASTERCLASS
  • 200 lei

Előd Ádám CWE – The Magnum effect

Carassia Blanc de Blancs Magnum
Champagne J.L Vergnon Murmure Blanc de Blancs Premier Cru Magnum
Taittinger Brut Reserve Magnum
Legras & Haas L.T.S. Blanc de Blancs Grand Cru 2008 Magnum (Best in Show, Decanter 2021)
Champagne Bernard Bremont Grand Cru Brut Magnum
Charles Heidseick Brut Reserve Magnum


  • 12:30 – 14:00
  • Sala Atena
  • MASTERCLASS
  • 200 lei

Richard Bampfield MW - What is Quality?

(on Zoom)

Cimarossa – Chardonnay 2021
Alois Lageder – Gaun Chardonnay 2019
Cimarossa – Sauvignon blanc 2020
Gunderloch - Red Stone Riesling 2020
Domeniile Sâmburești – Pinot Noir 2019
Twill – Pinot noir 2016
Corte Aurelio – Nero D’Avola 2020
David Finlayson – Cabernet Franc 2017
Cimarossa – Shiraz 2020
Sons of Eden – Remus Shiraz 2016
Peter Franus – Cabernet Sauvignon 2014
Allini- Valdobbiadene Prosecco Superiore 2021


  • 15:00 – 16:30
  • Sala Atena
  • MASTERCLASS
  • 150 lei

Imre Szakács-Orha, DipWSET – Sweet tooth

Von Buhl - Suez Sekt Brut Nature, Pfalz Germany 2015
F.X. Pichler - Klostersatz Wachau DAC Austria 2021
Rockbare - Clare Valley Australia 2019
Leon Beyer - R de Beyer, Alsace France 2011
Leon Beyer - Comtes D Eguishem, Alsace France 2009
Nachbil - Dealurile Sătmarului, Romania 2020
J.J. Prum - Kabinett Graacher Himmelreich, Mosel Germany 2017
Markus Molitor - Spätlese Ürziger Würtzgarten, Mosel Germany 2017
Schloss Johannisberg Spätlese Grünlack, Rheingau Germany 2020
JJ Prum Auslese Wehlener Sonnenuhr, Mosel Germany 2020
Markus Molitor Beerenauslese Kinheimer Huberutslay Mosel Germany 2017


  • 17:30 – 19:00
  • Sala Atena
  • MASTERCLASS
  • 200 lei

Nora Iriarte, Hartley Smithers, Narcis Georgiu - Climate change through Cuvee Überland

Cramele Recaș - Cuvee Überland 2020
Cramele Recaș - Cuvee Überland 2019
Cramele Recaș - Cuvee Überland 2018
Cramele Recaș - Cuvee Überland 2017
Cramele Recaș - Cuvee Überland 2016
Cramele Recaș - Cuvee Überland 2015
Cramele Recaș - Cuvee Überland 2012
Cramele Recaș - Cuvee Überland 2011
Cramele Recaș - Cuvee Überland 2009
Cramele Recaș - Cuvee Überland 2008
Cramele Recaș - Cuvee Überland 2006


Duminică, 8 mai 2022

  • 11:00 - 17:00
  • Sala Discovery
  • Expoziție cu degustare
  • 100 lei cu pahar Schott&Zwiesel
  • 200 lei cu pahar Zalto

Deschis publicului larg


  • 10:00 – 11:30
  • Sala Atena
  • MASTERCLASS
  • 150 lei

László Bálint DipWSET, Barta Károly – The many faces of Furmint, from Sparkling to Aszú

Barta - Sparkling brut 2017 Traditional method
Grand Tokaj – Furmint 2020
Tokaj Hétszőlő – Bio Birtok furmint 2018
Bálint László – Dry 2019 single vineyard Suba
Oremus – Mandolás furmint 2019
Breitenbach – Orange 2015
Samuel Tinon – Dry Szamorodni 2009
Szepsy – Sweet szamorodni 2006
Royal Tokaji – 6 puttonyos aszú 2017


  • 12:30 – 14:00
  • Sala Atena
  • MASTERCLASS
  • 200 lei

Ed Adams MW – A brief wine tour of Spain

(on Zoom)

Villarei – Albarino 2019
Dardell – Garnacha Tinta – Syrah 2019
3x3 – Old vine Carinyena&Garnatxa 2018
Tarima – Monastrell 2019
Ramon Bilbao – Seleccion Especial 2018
Vina Ardanza – Reserva 2010


  • 15:00 – 16:30
  • Sala Atena
  • MASTERCLASS
  • 300 lei

Dan Balaban – Davino: David & Goliat

Davino - Domaine Ceptura Rouge 2015 Standard (0,75l)
Davino - Domaine Ceptura Rouge 2015 Magnum (1,5l)
Davino - Domaine Ceptura Rouge 2015 Jeroboam (3l)
Davino –Flamboyant 2015 Standard (0,75l)
Davino –Flamboyant 2015 Magnum (1,5l)
Davino –Flamboyant 2015 Jeroboam (3l)