INVITAȚI 2019
Imre Szakács-Orha, DipWSET & WSET Educator
Este fondator al organizației Wine-in-Business, primul program WSET autorizat în România. Este posesor al diplomei WSET 4 eliberată de Weinakademie Österreich și primul trainer WSET din România. De numele lui se leagă și prima Inițiativă Fetească Neagră și primul TOP 100 vinuri românești. Pe lângă organizarea singurei competiții dedicate soiurilor autohtone, jurizează la cele mai importante concursuri din Europa. Organizează și predă cursuri WSET de nivel 1, 2 și 3 și este student al Master of Wine Insitute și produce, împreună cu familia, vin propriu pe o proprietate de 1 ha.
masterclass: Fetească Neagră Consumer Preference Testing
Vineri, 15 noiembrie, 17,30 – 19,30
Előd Ádám
Előd are o experiență de peste 20 de ani în industria vinului începând să aprecieze și să înțeleagă vinul după ce s-a mutat la New York. După obținerea certificatului de somelier, a devenit Wine Director-ul unui restaurant italian renumit. A obținut titlurile Certified Specialist of Wine și Certified Wine Educator în cadrul Society of Wine Educators. Brescome Barton Inc, unul dintre cei mai mari distribuitori de băuturi din regiune, i-a oferit postul de director de educație și dezvoltare. În 2012 a devenit managerul pentru regiunea nord-est al Kysela Pere et Fils Ltd, un importator din Virginia, unde a fost responsabil cu promovarea și distribuirea portofoliului în 6 state. În 2014 a devenit Metro New York Manager pentru Kobrand Corporation. În același timp a jurizat și a organizat masterclassuri și degustări la diferite festivaluri de vin din SUA. În 2016 se întoarce în România unde înființează propria firmă de importuri și consultanță. A continuat jurizarea la diferite concursuri cum ar fi Decanter World Wine Awards, Top 100 Hungarian Wines, Top 100 Romanian Wines, Balkan International Wine Competition…Când nu lucrează, studiază la Insititute of Masters of Wine și speră să devină în curând MW.
masterclass: The importance of vintage in Champagne
Sâmbătă, 16 noiembrie, 10,00 – 11,30
Jean Marie Guillaume
Sabine Godmé și soțul ei, Jean Marie Guillaume lucrează domeniul din 1994. Reprezintă a 4-a generație de vinificatori ai Casei GODMÉ, situată în Verzenay (clasificată Grand Cru)
masterclass: The importance of vintage in Champagne
Sâmbătă, 16 noiembrie, 10,00 – 11,30
Szepsy István jr.t
Familia Szepsy face vin în regiunea Tokaj din anii 1500, când a început și producția faimosului vin de desert, aszú: Familia Szepsy și istoria vinului sunt strâns legate. István este a 18-a generație a familiei care duce tradiția mai departe, având ca scop creșterea strugurilor de o calitate cât se poate de bună în toate plaiurile pe care le deține, fără compromisuri. Viile sunt bătrâne, cu o medie de vârstă de 40 de ani, și se află pe plaiuri pietroase, abrupte, bogate în rocă vulcanică. De pe cele 52 ha situate în 22 de plaiuri, familia îmbuteliaza în medie 38.000 sticle de vin sec, 7000 de aszú și 12.0000 de tip szamorodni.
masterclass: Furmint and Terroir
Sâmbătă, 16 noiembrie, 12,30 – 14,00
Rod Smith MW
A absolvit Facultatea de Arte, dar s-a întâlnit cu vinul lucrând cu jumătate de normă pentru Oddbins, un important retailer de vin din Marea Britanie. Dobândește titlul de Master of Wine în anul 2006, iar în 2007 se mută în sudul Franței pentru a conduce echipa de vin de la Vins Sans Frontières, cel mai important furnizor de vinuri pentru industria superyachturilor. Și ideea fondării Riviera Wine Academy i-a venit datorită organizării degustărilor, cinelor și diferitelor evenimente pentru personalități renumite, clienți cu gusturi rafinate.
Este jurat al multor concursuri internaționale, printre care Decanter World Wine Awards, Moscow Wine Fair, Shanghai International Wine Challenge.
Este un educator și speaker entuziast și dedicat. În timpul liber îi plac ciclismul, joggingul, călătoriile, literatura, trucurile cu cărți de joc și filmele
MASTERCLASS: Romania’s best indigenous varieties from an outsider’s perspective
Sâmbătă, 16 noiembrie, 15,00 – 16,30
Caroline Gilby MW
Caroline Gilby este Master of Wine din 1992, si autor al cărții "Vinurile Bulgariei, României și Moldovei". Este membră a Cercului de scriitori de vin și contribuie în calitate de autor independent la reviste, printre care Decanter, Harpers, The Drinks Business, VinCE și Meiningers Wine Business Internațional, dar și la cărțile de vin ale lui Hugh Johnson: Pocket Wine Book, The Wine Opus și alte cărți, inclusiv Oxford Companion to Wine și The World Atlas of Wine.
Caroline oferă consultanță privind calitatea vinului; dezvoltarea de marcă; analiză comparativă în raport cu produsele competiției; selecție de gamă pentru portofoliu; specificații tehnice; copywriting pentru site-uri web, contra-etichete, reclame și broșuri. Clienții variază de la principalele corporații internaționale si până la cramele mici, de tip boutique.
De asemenea, ea jurizează în mod regulat la concursurile internaționale de vin, inclusiv îndeplinind funcția de președinte a Comisiei pentru Ungaria la Decanter World Wine Awards în 2011. De atunci a adăugat listei sale de responsabilități și Republica Cehă, Slovenia, România.
MASTERCLASS: Romania vs Moldova - TOP red blends
Sâmbătă, 16 noiembrie, 17,30 – 19,00
András Kalydy
Este directorul executiv al Kádár Hungary, una dintre cele mai importante dogării din Ungaria. Are peste 15 ani de experiență și datorită cercetărilor lui a devenit un expert al ”colaborării” dintre butoi și vin.
Trăim vremurile în care e la modă vinul reductiv și în unele descrieri butoaiele la prima folosire reprezintă ”forțele întunecate”. În același timp, producția butoaielor la nivel global și rata folosirii butoaielor noi sunt în creștere.
Vom vedea împreună ce este de fapt în spatele acestei contradicții.
masterclass: The Secret world of the barrel
Duminică, 17 noiembrie, 10,00 – 11,30
40 de locuri, nu este valabil abonamentul complet.
Kormos Zoltán DipWSET, WSET Educator, Sherry Certified Educator
Zoltán a dobândit titlul Diploma WSET in Wines and Spirits în 2015, la Londra, iar doi ani mai târziu a devenit primul și unicul "Sherry Certified Educator" din România.
Este profesor de vin la propria școală TraWiS-Transylvania Wine School, unde organiziează cursuri WSET Level 1, 2 și 3, mai ales la Cluj, dar și în alte orașe din Transilvania. Principalul scop care-l ghidează în toate activitățile profesionale este acela de a-și împărtăși pasiunea pentru vin. Crede cu tărie că oricine poate să deguste și să aprecieze un vin la justa lui valoare, cu ajutorul unor repere bune prezentate în mediul potrivit.
masterclass: Cărări nebătute
Duminică: 17 noiembrie, 12,30-14,00
Darrel Joseph
Locuiește în Viena și a început să scrie despre vinurile din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est în 1995, după ce a fost impresionat de vinurile din Tokaj și de Grüner Veltliner-ul și Rieslingul din Austria. De atunci se ocupă mai ales de vinurile din Ungaria, Austria, Croația, Slovenia și țările din Balcani, la care se mai adaugă Georgia și Rusia. Fiind membru al Cercului de Scriitori de Vin, publică în revistele de specialitate Decanter, Wine Spectator, Meininger’s Wine Business International și Harpers Wine & Spirit și jurizează la concursuri internaționale ca Decanter World Wine Awards, Concurs Mondial de Bruxelles, Berlin Wine Trophy,Mundus Vini și Vinistra and Festi Wine.
masterclass: Treasures of CEE (Vranac, Negru de Drăgășani, Blaufränkisch)
Duminică: 17 noiembrie, 15,00-16,30