Salonul ROVINHUD 2014

Salonul ROVINHUD 2014

3 zile, 22 de expozanți, 250 de vinuri, 5 masterclassuri/workshopuri, fonduri adunate pentru un microbuz accesibil persoanelor cu dizabilități.

Jancis Robinson: www.jancisrobinson.com/articles/benevolence-in-transylvania
Financial Times: www.ft.com/intl/cms/s/0/034827a4-9c34-11e4-b9f8-00144feabdc0.html
Nicholas Lander: www.jancisrobinson.com/articles/nick-eats-in-romania
Jancis Robinson: www.jancisrobinson.com/articles/romania-land-of-hope
Salonul ROVINHUD 2014: www.youtube.com/watch?v=8S8eHGLWf8s

Vinul apropie oameni și deschide drumuri accesibile ...


Prima ediție a Salonului de vinuri RoVinHud, organizată în 2014 de voluntari cu participarea pro-bono a unuia din cei mai importanți Masters of Wine din lume, doamna Jancis Robinson, și-a atins scopul: achiziționarea microbuzului accesibil pentru tinerii cu dizabilități de la Asociația “Ceva de Spus”!

"Ne bucurăm tare mult că noul microbuz accesibil ne va ajuta să ne desfășurăm activitatea și să avem o mobilitate mai bună în oraș și nu numai. Vom munci în continuare ca să ne îndeplinim obiectivele, iar acest microbuz ne este de mare folos. Vrem să mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit și au contribuit la realizarea dorinței noastre." a declarat Raluca Popescu, co-președinte al Asociației Ceva de Spus.

Microbuzul este unicat în acest moment în Timișoara, prin dotările tehnice de care dispune: o rampă electrică ce se acționează doar dintr-o apăsare pe buton, posibilitatea de a transporta 4 cărucioare rulante odată și sistemul de fixare atât al acestor scaune cât și a persoanelor din ele.

INVITAȚI 2014

Jancis Robinson MW

Sunt încântată să cred că scurta noastră vizită în Timișoara (unde sunt interesată să aflu mai multe despre vinurile locale) ar îmbunătăți viața unor tineri cu dizabilități.

Nicholas Lander

Am fost destul de norocos să fiu implicat în domeniul restaurantelor în ultimii 34 de ani, ca și om de afaceri, critic și consultant. Aștept cu nerăbdare să împărtășesc tot ceea ce știu cu restauratorii din România, țară din care una dintre bunicile mele a venit cu mulți ani în urmă.

Németh Ágnes

Sunt foarte mândră că am și eu un rol mic în realizarea acestui eveniment extraordinar. Bineînțeles fără ”maniaci sfinți” nu s-ar putea realiza nimic, dar se pare că organizatorii Salonului ROVINHUD sunt ”workaholici” în sens pozitiv ...

Alkonyi László

Tokaj este naturalețea în sine, mitul unicității naturii. Este unul dintre cele mai frumoase locuri pentru creație.De aceea Tokaj este limba noastră comună, să ne înțelegem mai bine.

Dan Micuda

Dan Micuda - pasionat de vinuri, autor al blogului www.provin.ro, scrie despre vinuri din 2011, deţinător al certificării WSET Level 3 din 2014. Îi plac vinurile portugheze, unicitatea şi tipicitatea soiurilor autohtone ale Portugaliei.

EXPOZANȚI 2014

MASTERCLASS-URI 2014

  • 09.30 - 11.00
  • Sala Atena

Alkonyi László - Tokaj, mitul terroirului

1. Hétszőlő – Hétszőlő 2013, Hárslevelű (cules târziu)
2. Disznókő – Lajosok 2013, Furmint
3. Barta Pince – Király 2o13, Furmint
4. Kovács Zoltán – Nyergesek 2o11, Furmint
5. Vineum – Görbe 2o13, Furmint
6. Szűcs Ferenc – Bohomály 2o13, Furmint
7. Kaláka Pince – Tökösmál, 2o13, Hárslevelű


  • 11.30 - 13.00
  • Sala Atena

Németh Ágnes – Frumuseți dulci din lumea mare

1. Weingut Robert Weil - Kiedrich Gräfenberg Riesling Spätlese, 2007, Germania
2. Ernst Loosen - Riesling BA, 2006, Germania
3. Dobogó - Mylitta 2010, Furmint (cules târziu), Ungaria
4. Patricius - 6 puttonyos aszú 2003, Ungaria
5. Bezerics - Cserszegi Fűszeres 2011 (cules târziu), Ungaria
6. Pillitteri Estates – Reserve Icewine Vidal, 2012, Canada
7. Sattlerhof - Kranachberg Sauvignon Blanc TBA 2013, Austria
8. Martha’s – Classic Tawny Port, Portugalia
9. Bodegas Hidalgo - Triana Sherry, Spania


  • 13.30 - 15.00
  • Sala Atena

Dan Micuda – Misterele Baga

1. Vinha Formal - Luís Pato - 2011 - Alb
2. Nossa Calcario - Filipa Pato - 2012 - Alb
3. Baga Natural - Luís Pato - 2012 - Roșu
4. Baga + Touriga - Luís Pato - 2011 - Roșu
5. Vinhas Velhas - Luís Pato - 2009 - Roșu
6. Nossa Calcario - Filipa Pato - 2011 - Roșu
7. Vinha Bario - Luís Pato - 2001 - Roșu
8. Vinha Bario - Luís Pato - 2008 - Roșu


  • 15.30 - 17.00
  • Sala Atena

Jancis Robinson și vinurile românești

1. Crama Răteși – Fetească regală 2013
2. Liliac – Sauvignon blanc 2013
3. Avincis – Fetească regală & Sauvignon blanc 2013
4. Balla Géza – Furmint 2013
5. Halewood România – Theia 2013 (Chardonnay)
6. Prince Știrbey – Negru de Drăgășani 2011
7. Corcova – Shiraz 2011
8. Cramele Recaș - Fetească neagră Selene 2011
9. Alira – Fetească neagră Grand Vin 2011
10. Crama Oprișor – Drăgaică roșie 2012 (Shiraz, Merlot, Cabernet sauvignon, Pinot noir)
11. SERVE – Cuvee Charlotte 2011
12. Vinarte – Cabernet Sauvignon Soare 2009
13. Petro Vaselo – Ovaș 2011 (Cabernet sauvignon, Merlot)
14. Davino – Domain Ceptura Rouge 2010 (Merlot, Cabernet sauvignon, Fetească neagră)


  • 17.30 - 19.00
  • Sala Atena

Nicholas Lander - 10 ingrediente esențiale pentru a fi un restaurator de succes

1. Demeter – Menoir 2009 (Ungaria)
2. Masi – Campofiorin 2010 (Italia)
3. Attila pince – Turán 2011 (Ungaria)
4. Marques de Riscal Reserva 2008 (Spania)