S.E.R.V.E.

Zonele viticole: Dealu Mare și Babadag (Cogealac)

Suprafața cultivată: 116 ha

Soiurile cultivate: Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Riesling de Rhin, Fetească Albă, Chardonnay, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră.

Crama S.E.R.V.E. înființată în anii 1990 de contele Guy de POIX, este situată la 100 km de București în zona viticolă Dealu Mare. Este prima companie de vin privată și și-a început activitatea ca distribuitor de vinuri românești îmbuteliate sub marca proprie: Vinul Cavalerului. Capacitatea de vinificație a cramei este de 20.000 hl.

Primul producător privat de vinuri din România, primul roze sec românesc, primul Cuvée românesc – Cuvée Charlotte, prima asociere de soiuri autohtone și consacrate, sunt reușite ale cramei S.E.R.V.E. până în prezent.

O producție echilibrată (adaptată pentru fiecare soi și la clientela fiecărui produs), recoltarea manuală, selectarea atentă a strugurilor, atât în vie, cât și în pivniță, controlul temperaturii în timpul fermentării, toate acestea duc la calitatea deosebită a vinurilor produse de S.E.R.V.E. Crama S.E.R.V.E. se poate lăuda cu numeroase medalii în competiții naționale și internaționale.

Lista de vinuri la ROVINHUD 2017:

Rezerva Contelui Alb
Rezerva Contelui Roze
Rezerva Contelui Roșu
Cuvee Amaury 2016
Cuvee Charlotte 2011
Cuvee Guy de POIX 2014

Contacte:
SC SERVE Ceptura SRL
comuna Ceptura, Nr. 125C, Jud. Prahova
+40 244 445 750
+40 212 223 257
clubulcavalerilor@serve.ro
http://www.clubulcavalerilor.ro/