Crama LILIAC

Zona viticolă DOC: Podgoria Lechința

Suprafața cultivată: 51,55 ha

Soiurile cultivate: Fetească Albă, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Gewürztraminer, Neuburger, Muscat Ottonel, Pinot Noir, Fetească Neagră, Merlot

Liliac este o cramă “boutique”, situată în inima Transilvaniei, într-o zonă cu o bogată tradiție vini-viticolă și cu o istorie importantă în ceea ce privește calitatea vinurilor din Lechința. În plus, ne bazăm pe o tehnologie modernă și inovativă în producția vinurilor. Pământul bogat în minerale şi clima temperat continentală contribuie din plin, aici, la adapostul arcului carpatic, la recoltele bogate de struguri.

Podgoriile din Batos și Lechința pot părea călătorului un petec de pământ uitat de timp, viticultorului, în schimb, i se va dezvălui o regiune creată special pentru producția unor soiuri de vin excepționale.

Procesul de vinificație este pus în mâinile unei bine închegate echipe de profesionişti locali şi internaţionali. Strugurii recoltaţi manual se prelucrează cu aceeaşi atenţie deosebită cu care au fost urmăriţi până la maturitate. Procesele de producţie creează condiţiile optime pentru realizarea unor vinuri de cea mai bună calitate.

Lista de vinuri la ROVINHUD 2017:

Liliac Fetească Albă 2016
Liliac Pinot Gris 2016
Liliac Chardonnay 2016
Liliac Red Cuvee 2015
Liliac Ice Wine 2016
Private Selection Pinot Noir 2014

Contacte:
Crama Liliac
amb Wine Company SRL
Com Batoş, jud. Mureș, str. Principală 41
Simona Mardale
Director național vânzări și marketing:
+40 732 153 189
simona.mardale@liliac.com
www.liliac.com
simona.mardale@liliac.com
www.liliac.com