Domeniile Săhăteni (Aurelia Vișinescu)

Domeniile Săhăteni (Aurelia Vișinescu)

Zona viticolă: Dealu Mare

Suprafața cultivată: 82 ha, 64,5 ha pe rod

Soiurile cultivate: Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Grigio, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon.

Despre înființarea companiei Domeniile Săhăteni în 2003, Aurelia Vișinescu spune că n-ar fi pornit la drum dacă n-ar fi fost convinsă de partenerul de business și vărul său, Steve Cacenco. Este, așadar, o afacere de familie.

Pentru că și-a propus să facă vinuri de calitate, Aurelia a ales mijlocul podgoriei Dealu Mare, pe dealurile care înconjoară Munții Carpați, beneficiind de diferite tipuri de sol argilo-lutoase, cu substrat calcaros.

Vinurile sub semnătura Aurelia Vișinescu sunt produse în loturi mici, pornind de la 2500 sticle și ajungând în anii favorabili anumitor soiuri și la 20.000 sticle.

Stilul de vinificație îmbină tehnici pe care Aurelia le-a învățat în stagiile de perfecționare din Lumea Nouă cu cele din Lumea Veche. Vinurile au personalitate distinctă, iar Aurelia nu și-a propus să facă vinuri conform regulilor și șabloanelor, de aceea experimentează și inovează continuu.

Lista de vinuri la ROVINHUD 2017:

KARAKTER Chardonnay 2017
KARAKTER Sauvignon Blanc 2017
KARAKTER Rose 2017
KARAKTER Cabernet Sauvignon 2014
ARTISAN Feteasca Neagra 2014
ARTISAN Tamaioasa Romaneasca sec 2015
ARTISAN Tamaioasa Romaneasca demidulce 2016
ANIMA Merlot 2014
ANIMA Chardonnay 2016
ANIMA 3 Fete Negre 005

Contacte:
Adina Vulcan, Marketing Manager marketing@domeniilesahateni.com ;
Alex Achim, National Sales Manager sales@domeniilesahateni.com
Site: www.aureliavisinescu.com