INVITAȚI

invitați

Arthur Camut, Export Manager Champagne Palmer & C0

Născut în regiunea Champagne, a crescut într-o familie care făcea și vindea șampanii. A terminat la Burgundy School of Business având și un masterat în International Wine and Spirit Business. A terminat și WSET nivelul 3. Din 2014 a fost consultant în Shanghai pentru un importator chinez, iar din 2016 a devenit Brand Ambassador pentru Palmer & Co în Marea Britanie, urmând ca din 2018 să preia rolul de Export Manager pentru Europa și Asia.

masterclass: Champagne Palmer and the work of time

Vineri, 6 mai, 17,00 – 18,30

Imre Szakács-Orha, DipWSET

CEO Wine In Business și cofondator East Cellars.

masterclass: On the lees, under flor

Vineri, 6 mai, 19,30 – 21,00

masterclass: Sweet tooth

Sâmbătă, 7 mai, 15,00 – 16,30

Előd Ádám, MW student

Előd are o experiență de peste 20 de ani în industria vinului începând să aprecieze și să înțeleagă vinul după ce s-a mutat la New York. Aici, pe parcursul a 16 ani, a lucrat în diferite poziții în lumea vinului. Între timp a dobândit diplomele de Certified Sommelier, Certified Specialist of Wine si Certified Wine Educator. În același timp a jurizat și a organizat masterclass-uri și degustări la diferite festivaluri de vin din SUA. În 2016 se întoarce în România unde înființează propria firmă de import vinuri, consultanță și înființează clubul de vinuri eWineClub. A continuat jurizarea la diferite concursuri cum ar fi Decanter World Wine Awards, Balkan International Wine Competition și altele… Când nu lucrează studiază la Insititute of Masters of Wine și speră să intră în curând în cercul exclusiv celor care poseda titlul de Master of Wine.

masterclass: The Magnum effect

Sâmbătă, 7 mai, 10,00 – 11,30

Richard Bampfield Master of Wine

Richard a absolvit în franceză la Cambridge în 1981 și a decis imediat că locul unde ar putea folosi limba cel mai bine este comerțul cu vinuri. A condus timp de 7 ani magazine de vinuri cu amănuntul din nord-vestul Angliei pentru JW Lees Brewers, apoi și-a petrecut un an murdărându-și mâinile în podgoriile din întreaga lume, lucrând și în cramele din California și Australia. După ce a promovat examenul de Master of Wine în 1990, s-a alăturat producătorului australian, Brown Brothers, și a gestionat operațiunile europene ale acestora până în 1999. I-a părăsit pentru a-și înființa propria companie, specializată în relații publice și oferind consultanță în vinuri, prezentări, tururi și cursuri.
Principalii clienți includ acum Lidl, Albert Bichot (Burgundy), 67 Pall Mall, Santa Rita (Chile) și Château Brown (Bordeaux). De asemenea, este partener în Preferabli, softul lider de personalizare pentru industria vinului și băuturilor spirtoase. Un interes tot mai mare pentru durabilitate l-a determinat să devină membru fondator al unei noi inițiative internaționale numită Sustainable Wine Roundtable (swroundtable.org)
Conduce în mod regulat grupuri de studenți și presă în vizite în Bordeaux și Burgundia și s-a implicat activ în promovarea vinurilor englezești. Acum probabil este cel mai bine cunoscut pentru notele de degustare și evaluarea vinurilor pentru Lidl și pentru emisiunile pe canalul TV al 67 Pall Mall, www.67pallmall.tv.
Richard a fost președinte al Association of Wine Educators și European Champagne Ambassador în 2009.

masterclass: What is Quality?

Sâmbătă, 7 mai, 12,30 – 14,00

Nora Iriarte

Născută în Spania, universitate terminată în Bordeaux, practică la Petrus, cu experiență de oenolog în Rioja și Navarra îndrăgostită de Fetească neagră din 2009.

Hartley Smithers

Născut pentru a fi flying winemaker având prima recoltă în România acum 17 ani. ”A fost greu la început” dar acum adoră să aplice and de an metode moderne de vinificare la foarte multe soiuri tradiționale și unice ale țării.

Narcis Georgiu

Născut în vie, Certified Sommelier și expert în vin la Culinary Institute of America din California, a lucrat 7 ani în Franța în restaurante cu stele Michelin iar acum s-a întors la origini în Recaș reprezentând a 2-a generație.

masterclass: Climate change through Cuvee Überland

Sâmbătă, 7 mai, 17,30 – 19,00

László Bálint, DipWSET

Absolvent al WSET Diploma, este WSET Certified Educator la Borkollégium. Este președintele consursului internațional Winelovers100, consultant în oenologie, expert al publicației Borigó și scriitor de vin.

BARTA KÁROLY

Barta Károly a intrat în domeniul vinului în 2003 când a cumpărat 10ha pe plaiul Öreg Király (Regele Bătrân) din Tokaj și a înființat Crama Barta. Acest plai este printre cele mai apreciate și renumite din regiunea Tokaj cu o istorie bogată.

masterclass: The many faces of Furmint, from Sparkling to Aszú

Duminică: 8 mai, 10,00-11,30

Ed Adams MW

Ed a intrat în comerțul cu vin în 1983, după ce a practicat jurnalismul radio în orașul său natal, Bristol, Anglia. Înainte de a se muta în Londra a lucrat pentru o veche firmă de vinuri din Bristol, Howells. La London Wine Brokers abilitățile învățate au inclus și cum să descarci un container de vin în mai puțin de 2 ore și cum să vândă vin atât cliențișor dificili, cât și celor de treabă.
Prima mare revelație a lui Ed a fost să lucreze pentru Vinos de España din Londra. După ce a trăit deja o perioadă în Madrid la începutul anilor 1980 acest lucru i-a reaprins pasiunea pentru vinul spaniol. Apoi au urmat 7 ani în achiziții pentru Co-op din Manchester. Aceasta a fost o muncă fantastică care a implicat călătorii și învățare despre vin; Englezul Ed a promovat examenul de Master of Wine în 1991, anul care are ca premieră întâlnirea cu sud-africanul Bruce Jack la o degustare de vinuri la Londra.
Ed a devenit director al Western Wines în 1998. În 2005 s-a întâlnit din nou cu Bruce după o degustare splendidă la crama Bruce’s Flagstone din Africa de Sud și au pus la cale planul Báscula de a face vin în Spania.
Ed a părăsit Western Wines la începutul anului 2006 și se bucură enorm de viață lucrând la proiectul Báscula. El crede că tot ce e mai bun urmează să vină...

masterclass: A brief wine tour of Spain

Duminică: 8 mai, 12,30-14,00

DAN BALABAN

Dan Balaban și-a început cariera în domeniul vinului înființând o companie de distribuție imediat după revoluție.
În 1997 începe producția de vin cu struguri cumpărați urmând să crească crama Davino la 100 (87 ha dupa 1999) ha și un standard de calitate foarte ridicat.
Crede în potențialul României, al zonei Dealu Mare și al soiurilor autohtone atât în formă individuală cât și cupajate cu soiuri internaționale.

masterclass: Davino: David & Goliat

Duminică: 8 mai, 15,00-16,30