NOUTĂȚI

“MODĂ ȘI VIN” by GEANIN B.

Pre-eveniment ROVINHUD 2018

Avem plăcerea de a vă invita la prezentarea colecției “MODĂ ȘI VIN” a creatoarei de modă GEANIN B., precedată de o conferință de presă în care se vor prezenta noutățile ROVINHUD Wine Show și de o degustare de vinuri de top ale ediției din acest an.

Evenimentul va avea loc luni, 12 noiembrie de la ora 19.00, la Enoteca De Savoya, str. Eugeniu de Savoya, nr. 11.

Colecția de toamnă a GEANIN B. este una elegantă, stilată și extravagantă, realizată în culorile toamnei, la care s-au folosit materiale fine precum dantelă, catifeau și voal. În plus, s-au folosit motive manuale pe tema viței de vie care ne duc cu gândul la vin, creându-se astfel liantul perfect între “MODĂ ȘI VIN” .

GEANIN B. a debutat în anul 2008 la Festivalul de modă “Charity and Fashion Night” la Opera din Timișoara. A terminat Facultatea de Arte Plastice ca designer vestimentar în anul 2012 și de atunci a avut nenumărate prezentări de modă.

Noua colecție a fost special concepută pentru organizarea pre-evenimentului ROVINHUD Wine Show 2018, iar accesul este liber, în limita locurilor disponibile.

Ediția a 5-a ROVINHUD Wine Show va avea loc între 16-18 noiembrie la Hotel Timișoara și va cuprinde 35 expozanți, 12 masterclassuri, 7 experți internaționali, 35 voluntari implicați pentru promovarea vinului de calitate în beneficiul persoanelor cu dizabilități.


ROVINHUD Wine Show 2017 – cea mai reușită ediție de până acum

A patra ediție a ROVINHUD Wine Show a fost un real succes, atât din punct de vedere al publicului prezent, cât și al încasărilor.

20.000 euro este profitul din acest an, al evenimentului, bani care se vor investi în contractarea de servicii de sprijin la domiciliu pentru membrii Asociației Ceva de Spus și familiilor lor. Implicarea a 15 persoane cu dizabilități în organizarea ROVINHUD este modul prin care acestea vor să-și susțină motto-ul în care cred: “Vrem respect pentru abilitate nu milă pentru dizabilitate!”. Ceva de Spus are în prezent 40 de membri, persoane cu dizabilități fizice și intelectuale iar problemele lor cele mai acute se leagă de nevoia de sprijin la domiciliu, fie că vorbim de curățenie, cumpărături, educație, șamdp.

Anul acesta a fost un boom de public care a creat o atmosferă extraordinară, păstrând în același timp autenticitatea evenimentului. Au vizitat ROVINHUD aproximativ 1000 de persoane, iar 5 din cele 8 masterclassuri dedicate publicului larg s-au derulat la capacitate maximă (100 participanți) devenind astfel un model de organizare chiar și pentru evenimentele cu tradiție din străinătate. Ca în fiecare an invitații prezenți au plecat acasă impresionați, iar participanții din străinătate s-au oferit să sprijine edițiile viitoare.
“Sunt încântat că am participat la ROVINHUD Wine Show, având parte de o experiență înălțătoare! Am întâlnit oameni minunați, vinuri excelente pentru o cauză nobilă. Felicitări!” Patrick Farrell Master of Wine.

Pe tot parcursul anului viitor vor continua evenimentele ce aduc laolaltă cultura vinului de calitate și componenta civiă și socială, activă culminând în weekendul 16-18 noiembrie 2018 cu a cincea ediție ROVINHUD Wine Show.

“Mulțumim tuturor celor care s-au implicat la reușita acestui eveniment: expozanți, sponsori, voluntari cu și fără dizabilități, participanți, experți internaționali din România și străinătate, susținători. Am ajuns în punctul în care se văd roadele primilor 3 ani și ne bucurăm că din ce în ce mai multe crame își doresc să expună la evenimentul nostru și din ce în ce mai mulți vizitatori participă la masterclassuri. Continuăm munca pe drumul pe care am pornit, vom selecta în continuare expozanții pe bază de calitate și pregătim și pentru anul viitor nume mari care vor susține masterclassuri. ” a declarat Zoltán Szövérdfi-Szép, coordonatorul evenimentului.

Anul acesta s-au putut degusta 300 de vinuri din România, Republica Moldova, Ungaria, Italia, Franța, Portugalia, Spania dar și din Chile, Africa de Sud și Noua Zeelandă la standurile celor 32 de expozanți, savura preparatele partenerilor gastronomici și participa la cele nouă masterclass-uri susținute de experții internaționali invitați. Au susținut masterclassuri doi Masters of Wine de renume internațional: Peter McCombie MW şi Patrick Farrell MW, cărora li se alătură Dr. José Vouillamoz – doctor în genetica viței de vie, Luiz Alberto, fondatorul mișcării #winelover, Christine Havens, expert în vin și mamă a unui copil cu autism, Bruno Bortolotti, proprietarul casei de Prosecco Bortolotti, Barta Károly, expert și proprietar de vie din Tokaj, Ungaria, Imre Szakács-Orha, fondatorul primei școli acreditate Wine and Spirit Education Trust din România și Stefano Canello, expert în tipologia paharelor de vin.

Expozanții din acest an au fost: Aramic, Avincis, Balla Géza, Bortolloti, Casa de vinuri Cotnari, Catleya, Corcova, Cseri Pince, DAVINO, Elite Wine, Gîrboiu, Licorna, Liliac, Nachbil, Crama Oprișor, Petro Vaselo, Crama Rătești, Cramele Recaș, Sărica Niculițel, Serve, Prince Știrbey, Thesaurus, Viile Metamorfosis, Villa Vinea, Aurelia Vișinescu. Importatorii prezenți sunt: Big Wine, Crush, Degustă Moldova, Produse Moldovenești (Chateau Vartely), Premium Drinks, ReWine.Ro, Vinimondo, Wine Point. Partenerii gastronomici sunt: Restaurant Mercy, Massimo și Senneville.

Parteneri media: Agenda, Banatul Meu, Timisoara Știri, TION, TimPolis, TVR Timișoara, Vinul.ro, Zile și Nopți, Ziua de Vest.

Pentru mai multe informații despre eveniment accesați www.rovinhud.ro. Persoana de contact este: Zoltán Szövérdfi-Szép, e-mail: zoltan@rovinhud.net, tel: 0721613521.
Spot promovare: https://www.youtube.com/watch?v=v0FraMNSz38.

Ne revedem la anul între 16-18 noiembrie 2018!


Tombola Rovinhud

Cumpără o sticla de vin și ai posibilitatea de a câștiga un bilet la ROVINHUD Wine Show 2017, prin tragere la sorți, pentru ziua de duminică, 19 noiembrie, în valoare de 70 lei!

Ce trebuie să faci?
Completează mai jos datele tale de contact și apoi depune-l în urna amenajată la bar.
Prenume și nume__________________________________
Număr de telefon__________________________________
Adresă de e-mail __________________________________
Ocupație* ________________________________________

Ce urmează?
Joi, 16 noiembrie, între orele 16.00 şi 17.00 se va trage la sorți lozul câștigător.
Persoana căreia îi aparţine acest loz va fi sunată și i se va pune o întrebare simplă referitoare la ROVINHUD Wine Show. Doar dacă știe să răspundă corect la întrebare, aceasta va câștiga biletul la eveniment! Dacă persoana nu cunoaște răspunsul se va trage un alt loz și se va pune aceeași întrebare noului concurent la bilet.
Câştigătorul sau câştigătoarea sunt aşteptaţi duminică, 19 noiembrie, la Hotel Timişoara pentru a-şi primi biletul. Acesta va fi acordat pe baza unui act de identitate.

Concursul se desfășoară între 11-16 noiembrie la: Ambasada, Biblioteka, Enoteca De Savoya, Reciproc, The Wine Guy, Vinto și fiecare locație are câștigătorul ei.


Conferinţă de presă Rovinhud Wine Show 2017

Joi, 9 noiembrie începând cu ora 17.00, va avea loc un concurs special creat pentru presă de degustare de vin, în orb, ghidat de Simona Smultea, absolventă a unui curs de specializare în vin (WSET nivelul 2) și nevăzătoare. Simona va purta invitaţii în lumea ei pe parcursul serii și va discuta despre ceea ce transmit papilele gustative și olfactive la degustarea unui vin şi despre tipul acestuia și aromele identificate prin gust și miros. Fiecare din cei prezenți va fi invitat să descrie vinurile degustate, iar cel care le va reda cel mai corect, va câștiga o sticlă de spumant de la renumita casă de prosecco, Bortolotti.

Va fi o seară relaxantă şi distractivă în care participanţii vor afla noutățile și surprizele pregătite la cea de-a 4-a ediție a ROVINHUD Wine Show, ce se va desfășura între 17-19 noiembrie la Hotel Timișoara.

Evenimentul de joi va avea loc la The Wine Guy, str. Emanoil Ungureanu, nr. 6 și va fi moderat de Zoltán Szövérdfi-Szép, coordonatorul ROVINHUD și Simona Smultea, co-președinte al Asociației Ceva de Spus.

Dacă sunteţi un membru al presei şi doriţi să luaţi parte la acest eveniment, vă rugăm să ne scrieți la nicoleta@rovinhud.net, sau să ne contactați la tel. 0721826070.


Tururi ghidate la ROVINHUD Wine Show

Începând cu acest an organizăm tururi ghidate gratuite ale spațiului expozițional din cadrul ROVINHUD Wine Show, pentru a oferi vizitatorilor o introducere în atmosfera evenimentului precum si cateva instrucțiuni de bază pentru a-l savura la maxim.

Tururile vor fi asigurate de Simona Smultea, absolventă WSET level 2, copreședinte al Asociației Ceva de Spus. Povestea Simonei o puteți afla aici.

Un tur durează 15’ și se organizează pentru 1-10 persoane, după următorul program:
Sâmbătă, 18 noiembrie de la orele: 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00
Duminică, 19 noiembrie de la orele: 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00

Persoanele interesate sunt invitate să-și rezerve locul scriindu-ne la adresa sales@rovinhud.ro fie în timpul ROVINHUD WINE SHOW, la secretariat, în limita locurilor disponibile.


Pre-eveniment ROVINHUD: Marmeladov, one-man-show după ”Crimă și pedeapsă”

31 octombrie, ora 19.00, Zai-Après-Café

O monodramă despre patimă și pasiune, despre viciu, ratare, sublim și predestinare. Cât adevăr e-n vodcă sau în vin, cât din germenii geniului, nefericirii și câtă poezie în alcool?

Actor, regizor, compozitor de muzică de teatru, Levente Kocsárdi a realizat prima versiune a acestui spectacol în 1997, în limba maghiară. În 2007, a jucat premiera spectacolului său în limba română. Spectacolul a fost prezentat în festivaluri importante precum cel de la Sibiu, dar și în spații neconvenționale.

Astăzi, după exact 20 de ani de la premiera absolută, Levente Kocsardi propune o nouă versiune a show-ului, în limba română. În toți acești ani, actorul l-a purtat pe Marmeladov cu sine, este rolul cel mai longeviv din cariera sa, i-a asumat vârstele și metamorfozele.

Marmeladov, un show care, ca vinul, devine mai bun cu trecerea timpului, o experiență teatrală atipică, emoționantă, imposibil de uitat.

Rezervări: sales@rovinhud.ro
Locuri disponibile: 30
Cost: 30 lei/pers


Pre-eveniment ROVINHUD: Food and wine pairing

19 octombrie, ora 19.00, Restaurant Massimo

Restaurantul Massimo, despre care știm că are cafea bună, o gelaterie la care se stă la coadă, are și mâncare tare bună. Pentru a ne convinge despre asta vom avea o cină cu degustare de vin: 9 preparate și 11 vinuri. Partea și mai frumoasă este că Massimo oferă toate preparatele și vinurile în beneficiul tinerilor cu dizabilități de la Asociația Ceva de Spus. Adică taxa de participare va fi folosită integral pentru activitatăți în beneficiul persoanelor cu dizabilități.

Locuri disponibile: 30 (sold out)
Cost: 200 lei/pers


Pre-eveniment ROVINHUD: Degustare de pălincă

11 octombrie, ora 19.00, Asociația Ceva de Spus

Pentru că la ROVINHUD Wine Show nu vom avea niciun expozant cu pălinci facem un pre-eveniment să ne putem bucura și de alte fructe, nu doar de struguri.
Vom avea așa: vișine, caise, pere williams, gutui, struguri Irsai Olivér, struguri Sárgamuskotály (Tămâioasă Românească), Furmint maturat în butoi, zmeură, caise cu miere și bineînțeles la sfârșit vom avea o pălincă cu ardei iute (fie mere, fie prune, fie ambele dacă vă simțiți în stare).
M-aș mira tare să nu bem și un vin cu cei care vor fi punctuali 🙂

Locuri disponibile: 12 (sold out)
Cost: 50 lei/pers


Pre-eveniment ROVINHUD: 3×3=?

30 septembrie, ora 17.00, Restaurantul Fusion

Avem plăcerea de a vă invita la o degustare atipică cu 12 vinuri extraordinare și o poveste pe care nu o veți uita curând sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 17.00, la Restaurantul Fusion (în incinta Bastionului Theresia).

Trei invitați, având printre cele mai avansate studii internaționale în domeniul viniculturii din țară, vor prezenta câte 3 vinuri alese de aceștia. Se va începe cu 3 vinuri albe, se va continua cu 3 vinuri roșii, iar la final invitații nu au avut nicio restricție în a-și alege vinul preferat și surpriza va fi cu atât mai interesantă cu cât e posibil să se deguste orice tip de vin. Toate vinurile se vor degusta prima dată în orb, participanții vor stabili care le-au plăcut cel mai mult, iar la final vor fi dezvaluite și apoi prezentate de către invitați.

Locuri disponibile: 30 (sold out)
Cost: 70 lei/pers