GIAMPIETRO TINAZZO – Allegrini – Winecrafts from Valpolicella & Tuscany

Giampietro Tinazzo, Export Manager Allegrini Familia Allegrini a fost implicată în cultivarea viţei de vie şi producerea vinurilor de foarte multe generaţii, încă din secolul al 17-lea, jucând un rol major în promovarea regiunii Valpolicella Classico. Giovanni Allegrini este creditat ca fiind „pionierul” noii generaţii de enologi din această regiune, datorită implicării sale în promovarea acestei regiuni. El s-a numărat printre primii producători din zonă, care au revoluţionat tehnicile vitivinicole, impunând noi practici menite să crească calitatea vinurilor. În aceeaşi măsură, combinând ştiinţa vitivinicolă cu o selecţie cât mai strictă a materiei prime, Giovanni Allegrini a produs între 1960 şi 1970 unele dintre cele mai bune vinuri din Valpolicella. Un capitol esenţial al filosofiei de vinificare a acestei crame este importanţa dată fiecărei parcele în parte, fiecare fiind sursă pentru vinuri distincte: Valpolicella, Palazzo della Torre, La Grola, La Poja, Amarone, Recioto şi Villa Giona. De asemenea, Allegrini acordă o mare importanţă soiurilor autohtone italiene. Cu toate că lucrează şi cu...
Read More

LUIZ ALBERTO – Vinuri cu personalitate ep.2

LUIZ ALBERTO Luis Alberto este brazilian, trăiește în SUA, consideră că are sânge italian, iar după jurizarea pentru Cartea vinurilor românești spune că i s-a oferit șansa de a deveni puțin și român. Este membru al renumitului Cerc al Scriitorilor de vin , a fondat comunitatea #winelover și #lifelover fiind unul dintre cei mai influenți comunicatori de vin în social media, ocupând locul 10 în Top 20 Worldwide Wine Influencers. Implicat în acțiuni de conștientizare și strângere de fonduri în domeniul cancerului, este prezent pentru a doua oară la ROVINHUD Wine Show. "În noiembrie 2016 am mers la Timișoara pentru a participa la Salonul "ROVINHUD", un eveniment dedicat vinului, organizat de bunul meu prieten Szövérdfi-Szép Zoltán. După cum probabil ați auzit, motivul principal al existenței acestui eveniment este de a ajuta persoanele cu dizabilități. Dar nu numai atât, persoanele cu dizabilități duc greul activităților pe bază de voluntariat, făcând din acest eveniment ceva deosebit și inimaginabil! Mi-a plăcut atât de mult încât am...
Read More

PETER MCCOMBIE MW – International Wine Challenge IWC

(numai pentru producători) PETER MCCOMBIE MW Peter McCombie născut în Noua Zeelandă și stabilit în Londra, este Master of Wine din 1994.. S-a specializat în a vorbi și a scrie despre vinuri, fiind și consultant pentru mai multe hoteluri, restaurante și clienți privați, și membru în juriul mai multor competiții de specialitate. Autor de articole despre vin și profesor pe tema vinului, Peter este hotărât să demistifice vinul și să ne ajute să ne descoperim simțul gustului și să fim încrezători în propriile simțuri și concluzii. Acesta este motivul pentru care Peter colaborează deseori cu țări din lumea veche intrate mai recent în lumea vinului modern, cum ar fi Liban sau Turcia, pentru a le ajuta să reapară pe hărțile viticole. Pasiunea sa față de terroir-urile nedescoperite, importanța introducerii IWC și o cauză bună în căutare de filantropi îl determină să se alăture salonului ROVINHUD în acest an. Sâmbătă, 18 noiembrie 17.30 – 19.00 Sala Atena Rezervare:sales@rovinhud.ro Lista vinuri: Paul Cluver - Seven Flags, Pinot noir 2015 (South...
Read More

BRUNO & DANIELE BORTOLOTTI – Dincolo de Prosecco: Valdobbiadene DOCG: perla coroanei Bortolotti

BRUNO & DANIELE BORTOLOTTI În 1947, după ce a primit diploma la Scuola Enologica di Conegliano, aspirațiile tânărului enologist Umberto Bortolotti s-au împlinit și familia și-a înființat propria cramă. Ca rezultat natural al tehnologiei de producție în continuă evoluție, Umberto Bortolotti a păstrat întotdeauna credința în etica personală și profesională care au stat la baza filozofiei sale. Mai mult, profesionalismul, respectul și devotamentul la locul de muncă urmau să fie transferate fiului său Bruno și nepotului său Daniele, care se află acum la conducerea companiei. Vinificatorii Bortolotti de pe dealurile Conegliano și Valdobbiadene își fac propriile vinuri spumante de zeci de ani, combinând tradiția și tehnologiile progresive cu o selecție atentă a calității. Începând cu anul 2009, crama a trecut printr-o restaurare și restructurare continuă, cu scopul de a își îmbunătăți aspectele structurale și organizatorice. În plus, a fost introdusă o s, în timp ce crama se străduiește să îmbunătățească durabilitatea ecologică. Sâmbătă, 18 noiembrie 10:00 – 11:30 Sala Atena 50 lei Rezervă bilete Lista vinuri: VALDOBBIADENE DOCG BRUT...
Read More

STEFANO CANELLO – Vinul și paharele Riedel – degustare comparativă

STEFANO CANELLO www.riedel.com Stefano Canello este vicepreședinte al Grupului Riedel pentru Europa de Sud-Est. A studiat tehnologia informației și contabilitatea. Lucrează în lumea vinului de mai mult de zece ani. Riedel Crystal a fost fondat în 1756 producând pahare de 11 generații și fiind recunoscut la nivel mondial pentru design și producție de pahare și decantoare de cea mai bună calitate. Criticul de vin Robert M. Parker Jr. scria în The Wine Advocate: "Cele mai bune pahare, atât pentru scopuri tehnice, cât și hedoniste, sunt cele realizate de RIEDEL. Efectul acestor pahare asupra vinului de calitate este profund. Nu pot să subliniez suficient diferența pe care o fac." Alăturați-vă lui Riedel la Festivalul Vinului RovinHud din Timișoara pentru un program educațional și de divertisment care vă va schimba percepția asupra vinului pentru totdeauna! Într-o degustare unică și fascinantă de vinuri, Stefano Canello, vice-președintele Riedel pe Europa de Sud-Est, vă va demonstra relația dintre forma unui pahar și percepția noastră și bucurarea de vinuri. Veți fi...
Read More

IMRE SZAKÁCS-ORHA – Toscana

IMRE SZAKÁCS-ORHA www.winb.ro Imre Szakács-Orha este fondator al organizației Wine-in-Business, primul program WSET autorizat în România, departamentul de educație în domeniul vinului al ACS Este posesor al diplomei WSET 4 eliberată de Weinakademie Osterreich și primul trainer WSET din Romania. Este organizator al serilor Wine-Wine, lector în cadrul Masterclass-urilor despre vinuri internaționale și românești prezentate în context internațional. Organizează și predă cursuri WSET de nivel 1, 2 și 3 și este el însuși student pentru dobândirea titlului de Master of Wine. ”Pentru mine ROVINHUD este Camino-ul către caritate” Duminică, 19 noiembrie 17.30 – 19.00 Sala Atena 50 lei SOLD OUT Lista vinuri: 1. Chianti – Riecine Chianti Classico 2014 2. Montepulciano – Poliziano Vino Nobile di Montepulciano 2013 3. Rosso din Montalcino Mastrojanni 2011 4. Brunello di Montalcino – Pieve Santa Restituta 5. Super Tuscan (extra-Bolgheri) – Lucente Luce della Vite 2013 6. Bolgheri – Ornellaia 2012 ...
Read More

DR. JOSÉ VOUILLAMOZ – Struguri din moștenirea României

DR. JOSÉ VOUILLAMOZ www.josevouillamoz.com Dr. José Vouillamoz este unul dintre cei mai importanți experți la nivel mondial privind originea soiurilor de struguri din punct de vedere al profilului ADN-ului. Genetician de struguri, elvețian de faimă internațională, instruit de profesorul Carole Meredith de la Universitatea din California, Davis (SUA), este coautor alături de doamnele Masters of Wine Jancis Robinson și Julia Harding al mult premiatei cărți “Wine grapes”, cel mai recent studiu de referință despre 1368 soiuri de struguri cultivate în lume. Profesor în domeniul vinurilor și membru al Academiei Internationale de Vin și al Cercului de Vinificatori, este, de asemenea, autor și coautor al mai multor lucrări științifice și cărți despre struguri. ”Este o onoare pentru mine să particip la ROVINHUD, ediția 2017. Abia aștept să degustăm vinuri din România și din alte țări, într-un eveniment în care persoanele cu dizabilități nu numai că beneficiază in mod direct de profitul evenimentului, dar și contribuie activ la buna sa desfășurare. Niciun obstacol nu iți...
Read More
KÁROLY BARTA – Crama Barta și furminturile de pe plaiul Öreg Király

KÁROLY BARTA – Crama Barta și furminturile de pe plaiul Öreg Király

BARTA KÁROLY www.bartapince.com Barta Károly a intrat în domeniul vinului în 2003 când a cumpărat 10ha pe plaiul Öreg Király (Regele Bătrân) din Tokaj și a înființat Crama Barta. Acest plai este printre cele mai apreciate și renumite din regiunea Tokaj cu o istorie bogată: 1285 – primul document scris în care se menționează ”Muntele Király” ca fiind proprietate regală 1664 – prima menționare scrisă a plaiului Öreg Király (Eöreg Király) 1737 – Tokaj a fost regiunea care și-a clasificat pentru prima dată plaiurile din lume, iar Öreg Király este cotat ca fiind de clasa I. 1960 – dealul fiind în proprietatea statului, s-a deschis o mină de caolin 2003 – proprietatea familiei Barta. "Solul, Expunerea, Stânca, Climatul, Terasele de Piatră - tot ceea ce face ca plaiul Öreg Király să fie un dar al timpului apus - strugurii din Hegyalja și Mád, via și cultura cultivării viței de vie, vechi de secole; cât și contribuția timpului prezent, reprezentată de vinificator: toate acestea însumate reprezintă pentru noi terroir-ul." Sâmbătă, 18...
Read More