INVITAȚI

Salonul ROVINHUD 2016

Invitați
Salonul ROVINHUD 2015
Masterclass-urile vor fi susținute de:
Elizabeth Gabay

Elizabeth Gabay MW

elizabethgabay.com
Absolventă a Facultății de Istorie și Master of Wine din 1998, Elizabeth Gabay este cunoscută ca unul dintre cei mai renumiți experți ai vinurilor rose și ai regiunii Provence din Franța.
Și-a început cariera în domeniul vinului încă din 1986 și jurizează pentru concursuri de vin ca Decanter World Wine Awards, VinAgora, Mondial de Rosé, VinoBalkanika, Guide de Vins de Provence.
Fiind specialistă în Provence, este coautoare a unor publicații de vin ca Pocket Wine Book, scris de Oz Clarke sau Worlds Atlas of Wine, scris de Jancis Robinson.
Este interesată și de punch, pentru care a creat un site separat: punchstory.com.


”Am acceptat invitația în parte pentru că nu am mai fost niciodată în România – pe aproape, în estul Ungariei și în nordul Bulgariei, dar niciodată în România – așa încât participarea la acest salon de vinuri mi s-a părut că e o oportunitate excelentă. De asemenea, am fost impresionată de ce ați reușit să realizați la edițiile anterioare. Nu e ușor să creezi un nou festival de vin și nu este ușor nici să aduni fonduri petntru scopuri caritabile, dar să reușești să le faci pe ambele într-un singur eveniment e impresionant. Sunt foarte fericită să particip la ediția din acest an – mulțumesc că m-ați invitat.

Sunt foarte interesată și de posibilitatea de a veni să degust vinuri românești. Piața vinurilor e în permanentă căutare de noutăți și uneori putem scăpa din vedere că avem lângă noi comori ascunse și varietăți de struguri incitante și necunoscute ce așteaptă să fie încercate.”
 
Darrel Joseph

Darrel Joseph

Locuiește în Viena și a început să scrie despre vinurile din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est în 1995, după ce a fost impresionat de vinurile din Tokaj și de Grüner Veltliner-ul și Rieslingul din Austria. De atunci se ocupă mai ales de vinurile din Ungaria, Austria, Croația, Slovenia și țările din Balcani, la care se mai adaugă Georgia și Rusia.
Fiind membru al Cercului de Scriitori de Vin, publică în revistele de specialitate Decanter, Wine Spectator, Meininger’s Wine Business International și Harpers Wine & Spirit și jurizează la concursuri internaționale ca Decanter World Wine Awards, Concurs Mondial de Bruxelles, Berlin Wine Trophy,Mundus Vini și Vinistra and Festi Wine.


"E un privilegiu să poți să îți împărtășești experiența și cunoștințele pentru a-i ajuta și educa pe ceilalți și sunt onorat să iau parte la ediția din acest an a Salonului Rovinhud, mai ales că e un eveniment care face atât de mult bine atât de multor oameni. E minunat că voi putea să continui să descopăr frumusețea vinului românesc, un proces început acum 10 ani. Aștept cu nerăbdare să decopăr și alte surprize la Salonul ROVINHUD 2016!"
 
Luiz Alberto

Luiz #winelover Alberto

thewinehub.com
Este brazilian, trăiește în SUA, consideră că are sânge italian, iar după jurizarea pentru Cartea vinurilor românești spune că i s-a oferit șansa de a deveni puțin și român.
Este membru al renumitului Cerc al Scriitorilor de vin , a fondat comunitatea #winelover, fiind unul dintre cei mai influenți comunicatori de vin în social media, ocupând locul 10 în Top 20 Worldwide Wine Influencers.


"În viață, e un mare privilegiu să ți se ofere oportunitatea de a face un bine. Când Zoli m-a invitat să particip la ediția 2016 a Salonului ROVINHUD, m-a încântat perspectiva de a reveni într-o țară pe care o iubesc, dar, mai ales, de a aduce o mică contribuție la acest proiect fantastic ce îmbunătățește viața persoanelor cu dizabilități."
 
Előd Ádám MW student

Előd Ádám MW student

S-a născut în România, dar a ajuns în lumea vinului în anul 2000, când s-a mutat în SUA, realizând că vinul va fi mai mult decât doar o carieră. A lucrat ca somelier, wine director, wine educator și mai nou consultant pentru un importator major din New York.
Bineînțeles, în același timp a început să și studieze despre vin și, după mai multe certificări, a decis că vrea să obțină și cel mai râvnit titlu, cel de Master of Wine.
Când nu are vin prin preajmă sau nu gătește, îi plac drumețiile monante și relaxările în barca cu vele.


"L-am cunoscut pe Zoltan printr-un prieten comun. Atunci când mi-a vorbit de ROVINHUD, un festival de vinuri unde toate câștigurile sunt donate pentru un scop caritabil, am știut imediat că vreau să ajut. Atunci când am aflat că organizația (Ceva de Spus, n.n.) contribuie la îmbunătățirea vieții persoanelor cu dizabilități am devenit și mai entuziasmat. Cred că noi, ca oameni și ca societate, vom fi cu adevărat maturi atunci când nu vom mai avea nevoie de acest tip de organizații. Atunci când vom fi plini de compasiune, nu de prejudecăți. Până atunci, mă bucur că există oameni frumoși ca Zoltan care fac totul pentru a crește calitatea vieții celor mai puțin norocoși."
 
László Bálint IW

László Bálint IW

furmintusa.com
Inginer de meserie cu origini transilvănene, a obținut WSET Diploma la Londra, iar acum este International Wein Akademiker.
A fondat Furmint USA și construiește brandul Furmint - cel mai renumit soi maghiar de struguri - în Statele Unite. Este wine educator, scriitor de vin și jurizează la diferite competiții interne și internaționale.
La Timișoara ne va vorbi, bineînțeles, despre Furmint și modul în care construiește brandul în SUA.


"Rareori avem posibilitatea de a da dovadă de responsabilitate socială prin împărtășirea cunoștințelelor pe care le deținem. Invitația lui Zoltán mă onorează deoarece pot ajuta la această cauză nobilă. În plus, de Timișoara mă leagă câteva lucruri foarte interesante, dar despre acestea vă voi da detalii la masterclass... Abia aștept!"
 
Rod Smith MW

Rod Smith MW

www.rivierawineacademy.com
A absolvit Facultatea de Arte, dar s-a întâlnit cu vinul lucrând cu jumătatea de normă pentru Oddbins, un important retailer de vin din Marea Britanie.
Este Master of Wine din anul 2006, fondatorul Riviera Wine Academy, membru al juriului Cartea vinurilor Românești și al multor concursuri internaționale printre care Decanter World Wine Awards, Moscow Wine Fair, Shanghai International Wine Challenge.


”Îmi face o foarte mare plăcere să particip pentru prima dată la Salonul ROVINHUD din Timișoara. E pentru o cauză atât de frumoasă și de onorabilă și cred că e minunat că vinul devine astfel un instrument pentru a face bine. România și vinurile românești sunt deosebit de incitante pentru mine, cred că au un mare potențial de viitor.”