2014

Prima ediție - Salonul ROVINHUD 2014

2014
3 zile, 22 de expozanți, 250 de vinuri, 5 masterclassuri/workshopuri, fonduri adunate pentru un microbuz accesibil persoanelor cu dizabilități.

Jancis Robinson: www.jancisrobinson.com/articles/benevolence-in-transylvania
Financial Times: www.ft.com/intl/cms/s/0/034827a4-9c34-11e4-b9f8-00144feabdc0.html
Nicholas Lander: www.jancisrobinson.com/articles/nick-eats-in-romania
Jancis Robinson: www.jancisrobinson.com/articles/romania-land-of-hope
Salonul ROVINHUD 2014: www.youtube.com/watch?v=8S8eHGLWf8s

Vinul apropie oameni și deschide drumuri accesibile ...


Prima ediție a Salonului de vinuri RoVinHud, organizată în 2014 de voluntari cu participarea pro-bono a unuia din cei mai importanți Masters of Wine din lume, doamna Jancis Robinson, și-a atins scopul: achiziționarea microbuzului accesibil pentru tinerii cu dizabilități de la Asociația “Ceva de Spus”!

"Ne bucurăm tare mult că noul microbuz accesibil ne va ajuta să ne desfășurăm activitatea și să avem o mobilitate mai bună în oraș și nu numai. Vom munci în continuare ca să ne îndeplinim obiectivele, iar acest microbuz ne este de mare folos. Vrem să mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit și au contribuit la realizarea dorinței noastre." a declarat Raluca Popescu, co-președinte al Asociației Ceva de Spus.

Microbuzul este unicat în acest moment în Timișoara, prin dotările tehnice de care dispune: o rampă electrică ce se acționează doar dintr-o apăsare pe buton, posibilitatea de a transporta 4 cărucioare rulante odată și sistemul de fixare atât al acestor scaune cât și a persoanelor din ele.

Salonul ROVINHUD 2015
Invitați 2014


Jancis Robinson

Sunt încântată să cred că scurta noastră vizită în Timișoara (unde sunt interesată să aflu mai multe despre vinurile locale) ar îmbunătăți viața unor tineri cu dizabilități

Nicholas Lander

Am fost destul de norocos să fiu implicat în domeniul restaurantelor în ultimii 34 de ani, ca și om de afaceri, critic și consultant. Aștept cu nerăbdare să împărtășesc tot ceea ce știu cu restauratorii din România, țară din care una dintre bunicile mele a venit cu mulți ani în urmă.

Németh Ágnes

Sunt foarte mândră că am și eu un rol mic în realizarea acestui eveniment extraordinar. Bineînțeles fără ”maniaci sfinți” nu s-ar putea realiza nimic, dar se pare că organizatorii Salonului ROVINHUD sunt ”workaholici” în sens pozitiv ...

Alkonyi László

Tokaj este naturalețea în sine, mitul unicității naturii. Este unul dintre cele mai frumoase locuri pentru creație.De aceea Tokaj este limba noastră comună, să ne înțelegem mai bine.

Dan Micuda

Dan Micuda - pasionat de vinuri, autor al blogului www.provin.ro, scrie despre vinuri din 2011, deţinător al certificării WSET Level 3 din 2014. Îi plac vinurile portugheze, unicitatea şi tipicitatea soiurilor autohtone ale Portugaliei.
Expozanți 2014:
Poze 2014: